abt8 DSC04229 Pleats DSC3404 DSC4324

Accommodatie

Accommodatie: Er zijn 2 tweepersoonskamers en 1 éénpersoonskamer. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een comfortabele boxspring (160cm) en de éénpersoonskamer heeft een lekker bed van 90x200cm.
Alle kamers zijn voorzien van een bankje, kast en eettafel met stoelen. Er is koffie en thee, een flatscreen TV met DVD, wifi, magnetron en koelkast.  En vanzelfsprekend een privé badkamer met toilet, douche, föhn en wastafel.

Jullie zijn van harte welkom vanf 16:00u

"Lekenbroeder" ( 38 m2) sfeervol, beetje stoer en landelijk ingericht, op de begane grond voor 2 personen, met uitzicht over de tuin en weilanden.
In de badkamer bevindt zich een Finse sauna waar je, na overleg en tegen betaling, gebruik van kunt maken. ( zie tarieven ) 

"Abt" ( 31 m2 ) met een industriële, robuuste sfeer, voor 2 volwassenen.
De kamer is op de begane grond en heeft ruim uitzicht over de weilanden en even verderop zie je de boten door de Dokkumer Ee voorbij varen. Deze kamer heeft een kleine kitchenette.

"Schiere Monnik" ( 30 m2) een ruime, lichte kamer op de eerste etage voor één persoon. Door het dakraam zie je de landerijen rondom en de Dokkumer Ee, waar het in de zomer druk is met voorbijvarende boten.

Gedeelde voorzieningen:

Keuken: In de lange gang (33 m2) tevens centrale entree is een volledig ingerichte keuken met kookplaat, oven, vaatwasser, en diverse kruiden, deze deel je met de andere gasten.

Er is een wasmachine aanwezig voor als het nodig is. Géén droger, maar wel een wasrekje met knijpers. Gebruik is op aanvraag.

Wil je er met de fiets op uit, bij ons kun je ze huren. ( zie tarieven )
Electrische fietsen zijn te bestellen en worden bij ons afgeleverd voor gebruik. Kijk even bij Siep Jellema
I
n de gang liggen meerdere fietsroutes om te gebruiken.

Wij hebben 1 Canadese kano ter beschikking voor 2 volwassenen en 1 kind en die kun je voor enkele uren of een dag huren, ( zie tarieven )

Het is ook mogelijk om met je paard bij ons te overnachten, het paard staat dan bij de naaste buren op loopafstand in de box.

Je bent van harte welkom tussen 16u en 19u. Kom je liever op een andere tijd, overleg even met ons, er is veel mogelijk.

Wij verzoeken je uiterlijk 10.30u de kamer te verlaten.
Roken en huisdieren zijn niet toegestaan.
Ruime gratis parkeergelegenheid en fietsenstalling zijn aanwezig.
Ook is er een afgesloten gratis stalling voor motor, oldtimer enz.

Milieu.
We proberen zo bewust en zuinig mogelijk om te gaan met energie. 
In een accommodatie ligt het energieverbruik hoger dan in een gewoon huishouden en daarom hebben we geïnvesteerd in enkele milieubewuste keuzes.
Op het dak liggen 4 solarpanelen die het water verwarmen voor de douche en in de gang staat een grote pelletkachel die is aangesloten op de cv.
Sinds begin 2022 gebruiken we geen gas meer, maar hebben we een warmtepomp die samen met de pelletkachtel zorgt voor de verwarming in de verblijven.
Verder hebben we zonnepanelen die elektriciteit opwekken.
Voor elektrische auto's hebben we een laadstation waarmee in enkele uren de batterij weer helemaal vol is.

Onze accommodatie is voorzien van een waterontharder van aquacell
Dit zorgt voor zéér zacht water zonder kalk. Tijdens het douchen heb je veel minder zeep nodig en kun je het zachte water ervaren, goed voor de (eczeem gevoelige) huid.